Agenda 

lijn800.jpg

Januari 2019

lijn800.jpg

NOT-2019.jpg

NOT 2019

In de week van 22 tot en met 26 januari 2019 staan wij op de NOT, de grootste vakbeurs voor professionals in het PO, VO en MBO.

U vindt ons samen met Tineke Verdoes van Kindertalenten op de Dyslexiestraat: stand 01F024.

Registreer u hier voor gratis toegang tot deze beurs.

lijn800.jpg

Februari 2019

lijn800.jpg

EFT workshop ouders en professionals.jpg

Maandag 4 februari 2019 van 19:30 tot 22:00


Workshop EFT voor ouders en professionals


om daarna door te geven aan kinderen


LEER KINDEREN ZICHZÉLF EMOTIONEEL (WEER) IN BALANS TE KRIJGEN


Elk kind verdient het om gelukkig te zijn. Om zich begrepen te voelen, om van het leven te kunnen genieten en om emotioneel in balans te zijn.


Toch hebben veel kinderen het moeilijk: zowel op school als ook in onze snel veranderende maatschappij. Kinderen voelen zich onder druk staan, ze raken overprikkeld, zijn erg gevoelig of zitten gewoonweg niet lekker in hun vel. Ze raken daardoor emotioneel uit balans.


Leerkrachten, ouders en andere professionals willen graag helpen. Emotional Freedom Techniques is één van de meest doeltreffende manieren die je een kind zélf kunt leren te gebruiken. EFT kan door het kind op gewenst moment van de dag worden toegepast en werkt meteen! Dat gun je toch elk kind?


Ik leer ouders, kindercoaches, therapeuten en andere belangstellenden de EFT techniek aan, zodat deze spelenderwijs aan kinderen kan worden doorgegeven. Je zult versteld staan van de verandering die zich bij elk kind zal aandienen!


Trainer: Miriam Becx (Verandercoach, therapeut NEI, EFT en NLP, leerkracht PO)


Prijs: € 30,00

lijn800.jpg

Gezin-uit-de-knel.jpg

MatriXmethode-Insituut.png

Zaterdag 9 februari van 10:00 tot 17:00

Oudertraining – “Gezin uit de knel”


Dagworkshop – “Gezin uit de knel” voor oplossingsgerichte ouders.


Is jouw kind vaak somber? Heeft hij meer interesse in games en Netflix dan school? Overheersen zorgen of machteloosheid het gezinsleven? Wil jij als ouder je kind beter begrijpen en is passende hulp moeilijk te vinden?


Zorg dat je de regie zelf in handen neemt en dat je leert hoe je op eigen kracht verder komt met de MatriXmethode van Ingrid Stoop®.


De dagworkshop wordt gegeven aan de ouders van het gezin. De trainingsgroep bestaat uit ouders van meerdere gezinnen, maar de groep is nooit groter dan 10 personen. Je krijgt inzage in de gesprekstechniek de MatriXmethode en met verschillende werkvormen leer je als ouder en ervaringsdeskundige hoe je bestaande patronen op speelse wijze doorbreekt.


Spreker: Felice Visser van Veelkant


Prijs: €199,00

lijn800.jpg

Alexis-Lezen-CMYK.jpg

Woensdag 13 februari 2019 van 14:00 tot 17:00


Inloopmiddag: Hulp bij Leren


Moeite met leren?


Alexis heeft moeite met leren. Ze leest wat langzaam en de letters lijken te dansen. Ze draait de cijfers vaak om en het automatiseren van de tafels lukt niet. Ze wiebelt op haar stoel, friemelt en kauwt op van alles en nog wat. Ze danst, springt, en stuitert de hele tijd. En haar handschrift is nauwelijks te lezen. Ze vindt leren dan ook "stom". 

Kom samen naar de inloopmiddag ‘Hulp bij Leren’. Kom langs voor een gratis ‘lezen in kleur’-test en een gratis visuele screening. Maak kennis met verschillende onderwijszorgverleners. Neem een kijkje in onze showroom vol met leerhulpmiddelen en fidget toys. Of neem een duik in de grote kist voor leuke (lees-)activiteiten.


De toegang is gratis.

lijn800.jpg

Maart 2019

lijn800.jpg

Schrijfritmiek.jpg

Zaterdag 9 maart 2019 van 9:00 tot 12:30


WORKSHOP SCHRIJFRITMIEK


Leren schrijven is voor sommige kinderen een hele opgave. Om kinderen goed te kunnen helpen, is er kennis nodig van de ontwikkelingsniveaus die kinderen moeten doorlopen en de vaardigheden die bij het schrijven aan bod komen.


We zien in de lagere school steeds meer kinderen slordig, groot, onduidelijk, te traag… schrijven. Hoe komt dat? Wat is de oorzaak? Welke onderliggende vaardigheden zijn nog onvoldoende beheerst? En vooral … Wat kunnen we tijdens de kleuterperiode aanreiken om kinderen zo optimaal mogelijk voor te bereiden op het schrijfonderwijs?


Voorbereidend schrijven is veel meer dan wat krullen maken op een oefenblaadje. Voorbereidend schrijven is plezier beleven, bewegen, ritmegevoel ontwikkelen, visuele vaardigheden trainen, handvaardigheid stimuleren, ruimtelijke begrippen leren hanteren en zoveel meer.


Tijdens deze workshop wordt de visie van schrijfritmiek duidelijk en maak je kennis met de voorbereidende schrijfmethode Krullenbol. Deze workshop is praktijkgericht. Theorie en doe-opdrachten worden mooi afgewisseld.


Spreker: Dorine Cleve (docent schrijfritmiek en auteur van de methode Krullenbol)


Prijs: € 75,00

lijn800.jpg

Wiebelen-friemelen-thuis.jpg

Maandag 11 maart 2019 van 19:00 tot 22:00

Workshop 'Wiebelen en friemelen thuis'

Voor ouders die (storend) wiebel- en friemelgedrag willen begrijpen en op zoek zijn naar oplossingen


Word jij soms ook gek van je wiebelende en friemelende kind? Kom dan naar deze workshop! Daar leggen we je uit waarom je kind zo wiebelt en friemelt. En dat dat ook erg nuttig kan zijn. We geven natuurlijk ook oplossingen voor de situaties tijdens bijvoorbeeld aankleden, wassen, eten, uitjes, huiswerk maken en nog veel meer. Want ook al heeft veel van het gedrag een goede reden en is het soms nuttig, jij ervaart het waarschijnlijk regelmatig als zeer storend.


Je weet misschien al dat kinderen wel eens overprikkeld raken en zich dan vervelend kunnen gedragen. Misschien weet je ook dat kinderen soms onderprikkeld zijn en door dat gebrek aan prikkels óf slaperig en sloom blijven of juist héél druk worden om extra prikkels te zoeken. Als je daar meer over weet, kun je er samen met het kind voor zorgen dat zij daar minder last van hebben. En je weet hoe het werkt; als je kind zich beter voelt, dan voel jij je meteen ook stúkken beter!


Spreker: Monique Thoonsen van www.7zintuigen.nl


Prijs: € 97,00

lijn800.jpg

Alexis-Lezen-CMYK.jpg

Woensdag 13 maart 2019 van 14:00 tot 17:00


Inloopmiddag: Hulp bij Leren


Moeite met leren?


Alexis heeft moeite met leren. Ze leest wat langzaam en de letters lijken te dansen. Ze draait de cijfers vaak om en het automatiseren van de tafels lukt niet. Ze wiebelt op haar stoel, friemelt en kauwt op van alles en nog wat. Ze danst, springt, en stuitert de hele tijd. En haar handschrift is nauwelijks te lezen. Ze vindt leren dan ook "stom". 

Kom samen naar de inloopmiddag ‘Hulp bij Leren’. Kom langs voor een gratis ‘lezen in kleur’-test en een gratis visuele screening. Maak kennis met verschillende onderwijszorgverleners. Neem een kijkje in onze showroom vol met leerhulpmiddelen en fidget toys. Of neem een duik in de grote kist voor leuke (lees-)activiteiten.


De toegang is gratis.

lijn800.jpg
logo-sova-enzo.gif

Vrijdag 15 en 29 maart 2019 van 9:30 tot 12:30 (2 dagen)


Workshop “Hooggevoeligheid in de groep”


Wist je dat er in elke groep gemiddeld 5 leerlingen zitten die hooggevoelig zijn. Dat meer dan de helft van deze leerlingen vastloopt in ons onderwijssysteem en geregeld onterechte diagnoses krijgt zoals ADHD of ASS. Helaas is er nog steeds veel te weinig bekend over hooggevoeligheid, terwijl er steeds meer onderzoek naar gedaan wordt.


Speciaal voor professionals verzorgt Nancy Koppers van Sova-Enzo een workshop over het hooggevoelige kind in de groep. Tijdens deze tweedelige workshop gaan we in op de valkuilen en kwaliteiten van het hooggevoelige en hoogstimulatieve kind.


Prijs: € 199,00

lijn800.jpg

Logo-Corpus-Callosum.png

Zaterdag 16 maart 2019 van 9:00 tot 12:30


Workshop: ‘De motorische ontwikkeling in relatie tot leefgedrag en leerproblemen’


Tijdens deze workshop neem ik je mee op reis langs de verschillende fases en aspecten van de motorische ontwikkeling op weg naar het einddoel: volledige lateralisatie.


Het zal duidelijk worden hoe belangrijk het bereiken van dit einddoel is voor de samenwerking van de hersenhelften en voor ons hele functioneren.


We zullen deze ochtend vooral informatie vergaren door zelf te ervaren en door te observeren.We gebruiken bij deze workshop de Corpus Callosum Methode als leidraad. 
Er is echter ook een grote plaats ingeruimd voor het actief bezig zijn met het materiaal dat ik ter ondersteuning heb gebruikt in mijn praktijk voor optologie. Met dit materiaal komen allerlei aspecten samen van het motorisch bezig zijn en van wat daar allemaal bij komt kijken. Je zult verbaasd zijn op hoeveel functies en vaardigheden een schijnbaar eenvoudige oefening of handeling een beroep doet!


Spreker: Cora Hulsman, visueel therapeut (optologie) en auteur van het boek Corpus Callosum Methode Deel I


Prijs: € 65,00

lijn800.jpg

Foto-visuelescreener.jpg


Foto-visuele-oefeningen.jpg

Vrijdag 22 maart en 5 april 2019 (2 dagen)


Cursus Visueel Screener (Module 1 en 2)


Deze cursus leidt u op tot FON gecertificeerd visueel screener.


Het zien is eigenlijk een hersenfunctie. Men kijkt echter heel vaak alleen naar het zicht van iemand. “Als het zicht “scherp” is, dan is er met de ogen niets aan de hand”. Echter, dit is niet waar. Het kan heel goed zijn, dat de verwerking van de lichtprikkels vanuit de ogen, naar de hersenen, niet helemaal goed verloopt. 


De klachten komen vaak overeen met dyslexie, maar in plaats van dyslexie kan het ook een oogprobleem zijn. Het is dus erg belangrijk dat dat uitgesloten wordt. Als visueel screener kunt u kijken of het zinvol is om iemand door te sturen voor een uitgebreid functioneel oogonderzoek. In samenwerking met de functioneel oogzorgspecialist kunt u vervolgens het traject verder begeleiden.


De cursus bestaat uit twee modules waarin de verschillende aspecten van het zien aan bod komen.


Spreker: Maaike Brookhuis


Prijs: € 399,00

lijn800.jpg

400x401 Wiebelen-omslag.jpg

Zaterdag 23 maart 2019 van 10:00 tot 16:30


Workshop ‘Wiebelen en friemelen in de klas’


Voor (onderwijs)professionals die beter willen omgaan met wiebel- en friemelgedrag


Je werkt in of met het (primair) onderwijs en hebt menig leerling die wiebelt en friemelt, wat regelmatig tot storende situaties leidt. Daar wil je graag wat aan doen, zodat je minder met lastig gedrag te maken hebt en leerlingen zich beter kunnen concentreren.


Je weet dat jouw leerlingen wel eens overprikkeld raken en dan niet goed kunnen werken. Misschien weet je ook dat leerlingen soms onderprikkeld zijn en door dat gebrek aan prikkels óf slaperig en sloom blijven of juist héél druk worden om extra prikkels te zoeken. Daar wil je meer van weten. Je wilt namelijk dat leerlingen die onder- en overprikkeld zijn, daar minder last van hebben, zodat ze zich op hun werk kunnen concentreren.


Daarom nodigen we je uit om onze workshop te volgen. Want dat is precies wat je bij ons gaat leren: je ‘ZiP-bril’ opzetten in de klas. Met die bril kijk je naar (storend) gedrag met in je achterhoofd de vraag of de oorzaak van het gedrag prikkelverwerking is. En je leert natuurlijk heel veel strategieën, zodat je - waar nodig - leerlingen kunt ondersteunen bij hun prikkelbehoefte. Je ziet dat er heel veel mogelijkheden zijn, waardoor er altijd strategieën zijn die bij jou en jouw routine passen.


Spreker: Monique Thoonsen van www.7zintuigen.nl


Prijs: € 300,00

lijn800.jpg

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

NOT 2019

U vindt ons op de Dyslexiestraat:
stand 01F024

Openingstijden:

U bent van harte welkom in onze showroom in Apeldoorn!

Let op! Week 4 (21-01-2019 t/m 27-01-2019) zijn wij de hele week gesloten ivm onze deelname aan de NOT. 

Vanaf 28-01-2019 zijn wij weer open:

Ma:13:00 - 17:00
Di:13:00 - 17:00
Wo: 13:00 - 17:00
Do:13:00 - 17:00
Vr:13:00 - 17:00
Za/Zo:gesloten


Klik hier voor onze activiteiten.

Catalogus 2017

© 2009 - 2019 Leerhulpmiddelen.nl | sitemap | rss
Deze website maakt gebruik van functionele, tracking, en Social Media cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.