Gelderland

lijn800.jpg
logo zonder tekst kl.jpg Bedrijf: Alexis leerhulpmiddelen.nl
Naam: Romy Hebers
Adres: Ovenbouwershoek 6, 7328 JH Apeldoorn
Telefoon: 055 843 76 25
E-mail: Alexis@leerhulpmiddelen.nl
Website: www.leerhulpmiddelen.nl


Niet stil kunnen zitten, moeite met lezen, moeite met rekenen, problemen met de fijne motoriek, een andere leerstijl? Dyslexie, ADHD, Beelddenken, Hoogbegaafd, rechtsgeoriënteerd…enz.?


Er zijn veel hulpmiddelen die gebruikt kunnen worden om het leren makkelijker te maken. In onze zoektocht naar hulpmiddelen voor o.a. Dyslexie en ADHD kwamen wij tot de ontdekking dat een Wiebelkussen, een Tangle, een Gekleurde Leesliniaal, een Gripper, een Tafelkaart, al een verschil kan maken. Onze ontdekkingen, kennis en ervaringen willen wij dan ook graag met u delen om samen met u velen te kunnen helpen.

lijn800.jpg

Bedrijf: Voor-Beeld
Naam: Tamara Leeneman
Adres: Apeldoorn
Telefoon: 06 20076482
E-mail: info@voor-beeld.net
Website: www.voor-beeld.net


Ik help kinderen die problemen hebben met de leerstof en visueel zijn ingesteld. Ik heb de cursus ik leer anders en ik leer leren gevolgd. In gemiddeld 4 sessies help ik kinderen en hun ouders op weg om leerstof op een andere manier op te slaan waardoor de leerstof makkelijker onthouden wordt. Ik gebruik o.a. leeslinialen.

lijn800.jpg
logo mindedit.jpg Bedrijf: MindEdit
Naam: Edith de Witt- Roos
Adres: 't Hazeveld, 3862 XA Nijkerk
Telefoon: 033 2450574 / 06 12465471
E-mail: edith@mindedit.nl
Website: www.mindedit.nl


Praktijk voor kinderen met een visuele leerstijl. 


Ik gebruik de leeslinealen, gekleurde A4 vellen, snapcubes en de dobbelstenen van 2-9. 

lijn800.jpg

3x3logo.jpg

Bedrijf: 3x3remedial teaching

Naam: Damayanti van der Velden

Adres: Slunterweg 15, Ede

Telefoon: Bij voorkeur mailen, anders bericht inspreken op 0638539190

E-mail: info@3x3rt.nl

Website: www.3x3rt.nl


Remedial teaching voor basisschoolkinderen in Ede, Veenendaal en omgeving. 3x3 is gespecialiseerd in remedial teaching aan kinderen in de leeftijd van 4-13 jaar. Hulp is altijd afgestemd op het individuele kind, echt maatwerk dus. Mochten de leerproblemen te maken hebben met onderliggende problematiek als dyslexie, dyscalculie, ADHD, autisme, beelddenken, hooggevoeligheid of wat dan ook, dan wordt de begeleiding hierop afgestemd. Geprobeerd wordt om het kind 'meester' te laten worden van zijn eigen problemen, zodat het weet tegen welke obstakels het aan kan lopen en hoe het hier het beste mee om kan gaan.


Als remedial teacher ben ik aangesloten bij de LBRT. Tevens heb ik de 'Power-opleiding' als coach voor nieuwetijdskinderen gevolgd. Door het volgen van cursussen bij het samenwerkingsverband voor scholen, het LBRT én het lezen van recente artikelen en boeken, houd ik voortdurend mijn kennis op peil.


In de begeleiding van kinderen werk ik veel met visuele materialen en zorg voor speelse en actievolle verwerkingsmogelijkheden.
De materialen voor 'lezen in kleur' kunnen hier uitgetest worden.

lijn800.jpg

Bedrijf: Praktijk Collé

Naam: Esther Collé

Adres: Leerdamseweg 60, ASPEREN

Telefoon: 06 4001 34 39 

E-mail: info@praktijk-colle.nl

Website: www.praktijk-colle.nl


Leerproblemen praktisch en snel aanpakken!                    

De training vertaalt de lesstof naar jouw manier van denken. Blijf niet langer worstelen met schoolwerk. Ervaar zelf of deze leermethode ook voor jou werkt. Leerproblemen aanpakken met de training is leuk en versterkt het gevoel van zelfvertrouwen. De leeftijd om deze techniek aan te leren is vanaf 5 jaar tot 100! Begeleiding thuis, in onze praktijk of op school in 4 sessies van een uur.                                                      


Doordat we de lesstof op de juiste manier aanbieden aan de leerling, kan hij of zij direct vertellen of deze leermethode werkt. Dus geen eindeloos traject zonder resultaat. Want wanneer we overschakelen naar het juiste informatiesysteem (visueel) wordt de lesstof direct begrepen en onthouden.


Wij hebben ervaring met het begeleiden van kinderen die tot de categorie beelddenkers behoren, kinderen die hooggevoelig zijn, hoogbegaafd, AD(H)D, dyslexie/dyscalculie, kinderen met een negatief/vertekend zelfbeeld en indirect helpen wij ook u, de ouders!

lijn800.jpg

RobertBos.gif

Bedrijf: Robert Bos Opticiëns 

Naam: Robert Bos

Adres: Markt 4, 8161 CL Epe

Telefoon: 0578 615 577

E-mail: info@robertbos.nl

Website: www.robertbos.nl


Wij Robert Bos Zien en Horen zijn aangesloten bij de Functionele Oogzorg Nederland (FON). Op dit platform werken professionals uit het onderwijs en de (para)–medische wereld met opticiëns en optometristen uit de oogzorg samen met als doel het publiek te informeren en te adviseren over visuele disfuncties en de (mogelijke) gevolgen daarvan. Daarnaast bieden wij hulp aan om visuele disfuncties zoals FD te verhelpen.


Wij Robert Bos Opticiëns hebben verstand van ogen en weten exact welke middelen het beste passen bij uw persoonlijke situatie. Dat bepaalt al meer dan 18 jaar de uitstekende reputatie van Robert Bos Opticiens. Vanuit vestiging Epe werken wij met de meest geavanceerde apparatuur om u perfect van dienst te zijn.

lijn800.jpg

Logo-EsthervanDalen.png

Bedrijf: Ieder kind is anders

Naam: Esther van Dalen

Adres: Klapstraat 116, 6931 CN Westervoort

Telefoon: 06-11601119

E-mail: info@iederkindisanders.nl

Website: www.iederkindisanders.nl


Bijles bij leerproblemen

Huiswerkbegeleiding

Coach "Ik leer anders"(voor beelddenkers):     

* sessies voor kinderen     

* workshops voor ouders, leerkrachten en andere professionals

Test "Lezen in kleur"

lijn800.jpg

logoToppertjes.png

Bedrijf: RT praktijk TOPpeRTjes

Naam: Miranda Versluis

Adres: van der Meerstraat 46, Nijkerk

Telefoon: 033-800 9999

E-mail: miranda@toppertjes.com

Website: www.toppertjes.com


Praktijk voor Remedial Teaching op voor basisschool kinderen en kinderen op het voortgezet onderwijs. 

Vertrouwen in eigen kunnen is de basis om verder te komen. En juist als de cijfers minder worden, wordt ook dat zelfvertrouwen minder. Praktijk TOPpeRTjes kijkt naar de hulpvraag uw kind, school en of ouders, zodat er vlot en effectief gehandeld kan worden en het zelfvertrouwen van uw kind weer toeneemt.
Naast kinderen helpen met leerproblemen ben ik ook geschoold tot “Ik leer anders Coach” aangevuld met  lezen in kleur. Als gediplomeerd MSEN ben ik aangesloten bij de LBRT.

lijn800.jpg

Beeldigbrein.jpg

Bedrijf: Praktijk beeldig brein

Naam: Natasja Esmeijer

Adres: Hummeloseweg 48, Zelhem

Telefoon: 0314-622924, 06-15112021

Website: www.beeldigbrein.nl

E-mail: beeldigbrein@kickmail.nl


In mijn praktijk help ik kinderen die vastlopen in het gewone onderwijs omdat ze een andere leerstijl hebben. Dit doe ik met de Ik-Leer-Anders methode, Jamara-rekenen, Lezen-in-kleur of hersenhelftentraining. Ik kijk naar het kind wat er nodig is en daarmee gaan we aan de slag.

lijn800.jpg

SidP logo pms.jpg

Bedrijf: Stralen in de Praktijk

Naam: Anka de Jong

Adres: Schaepmanstraat 19, 6971 DL Brummen

Telefoon: 06-52195915

E-mail: info@stralenindepraktijk.nl

Website: www.stralenindepraktijk.nl


Dmv de cursus "Ik leer anders" en de "Ik ben Oke" training leer ik uw kind weer te stralen!


Stralen in de Praktijk begeleid kinderen die door omstandigheden niet lekker in hun vel zitten. Dit kan zijn doordat ze gevoelig zijn, gepest worden, moeite hebben met de drukke maatschappij. Maar ook als het kind moeite heeft met de lesstof op school. Een kind met hun ouders te mogen begeleiden en op weg te helpen naar zijn of haar eigen kracht ervaar ik als een groot geschenk.


In de coachsessie zijn voor mij sleutelwoorden:

Respect, veiligheid, aandacht, vertrouwen, humor en gevoel.

lijn800.jpg

Zichtenzien.jpg

Bedrijf: Zicht en Zien

Naam: Anne Marie Leemreize

Adres: Achterste Russchemorsdijk 6, 7165 AE Rietmolen

Telefoon: 0545-286722

E-mail: info@zichtenzien.nl 

Website: www.zichtenzien.nl


Zicht en Zien is een zelfstandige paramedische praktijk voor orthoptie, oogmeting en advies.


Orthoptie richt zich op de ontwikkeling van het zien en de samenwerking tussen de ogen en hersenen.


De orthoptist onderzoekt het zien, meet eventueel de juiste brilsterkte, bepaalt de oogstand, beoordeelt of alle twaalf oogspieren goed functioneren en beoordeelt of de aansturing door de hersenen goed is.


Daarnaast onderzoeken we de samenwerking tussen de ogen en tussen de ogen en hersenen. Deze samenwerking is voor de ontwikkeling van het zien, het visuele systeem en voor de mens op zich belangrijk. Immers 70 % van onze informatie komt via de ogen binnen.  


Wanneer hier een verstoring in zit kunnen er verschillende problemen ontstaan.


Deze kunnen variëren van scheelzien, dubbelzien, moeite hebben met focussen en onrustig kijken, leesproblemen en vermoeidheid of hoofdpijn.


Bij Zicht en Zien kunnen we uitgebreid onderzoek doen, een diagnose stellen en advies geven over een therapie.


Wat we extra bieden zijn visuele trainingen bij lees en kijk problemen. Met name bij kinderen met leesproblemen, computergebruikers en mensen met whiplash gerelateerde klachten kunnen deze trainingen een oplossing zijn.  

lijn800.jpg

image002.jpg

Bedrijf: Reflexcoaching

Naam: Sandra Geurds

Adres: Houtkampstraat 30, Zevenaar

Telefoon: 06 49926783

E-mail: 

Website: 


Sandra Geurds Reflexcoaching is een praktijk voor beelddenken, visuele screening en coaching. De praktijk biedt behandeling en begeleiding voor kinderen, jongeren en volwassenen en ondersteuning aan ouders, begeleiders en onderwijsgevenden. Dit kan zowel individueel als in groepsverband plaatsvinden. Door jarenlange ervaring als leerkracht Voortgezet Speciaal Onderwijs, ambulant begeleider, coach, voetreflexoloog en masseur te combineren, is haar werkwijze onderscheidend ten opzichte van andere praktijken.

lijn800.jpg

Bedrijf: Uniek in Balans

Naam: Ariëtte Witteveen

Adres: Warenargaarde 920, Apeldoorn

Telefoon: 06 40295097

E-mail: uniekinbalans@gmail.com

Website: www.uniekinbalans.nl 

 

lijn800.jpg

Bedrijf: Koppie Koppie

Naam: Nienke Geessinck

Adres: Warfslatweg 6, 7151HV Eibergen

Telefoon: 06 119 151 08

E-mail: nienke@koppie-koppie.com

Website: www.koppie-koppie.com


Lezen in kleur - Ik leer leren - JaMaRa rekenen -
Ik leer anders - Gigakids typeles

lijn800.jpg

Logo maatjeswerk website.png

Bedrijf: Maatjeswerk Autisme

Naam: Erica van Everdingen

Adres: Kleinmansbeek 12  3772 TW  Barneveld

Telefoon: 06-372 27 775

E-mail: info@maatjeswerkautisme.nl

Website: www.maatjeswerkautisme.nl


Stichting Maatjeswerk Autisme heeft als voornaamste doel het bieden van een sociaal netwerk en een kennis- en ondersteuningscentrum voor en door ouders van kinderen met autisme, ADHD of andere aanverwante kwetsbaarheden. Met de kennis van ‘Lezen in kleur’ kunnen we ouders en kinderen nog meer ondersteuning bieden op het gebied van lezen en schrijven.

lijn800.jpg

Villa-optica.png

Bedrijf: Villa Optica Apeldoorn

Naam: Willemijn Stam 

Adres: Korenstraat 27, 7311 LM Apeldoorn

Telefoon: 055-5220043    

E-mail: apeldoorn@villaoptica.nl 

Website: www.villaoptica.nl


Gespecialiseerd in binoculair zien, samenwerking tussen de ogen

lijn800.jpg

Villa-optica.png

Bedrijf: Villa Optica Duiven

Naam: Gerben Sinke

Adres: Rijksweg 42c, 6921 AH Duiven

Telefoon: 0316-282414

E-mail: duiven@villaoptica.nl

Website: www.villaoptica.nl


Gespecialiseerd in binoculair zien, samenwerking tussen de ogen

lijn800.jpg

Ludiq_LOGO_talentdidactiek-verkleind.jpg

Bedrijf: Ludiq talentdidactiek

Naam: Monique Schaminee

Adres: Kastanjelaan 29, 6828 GH Arnhem

Telefoon: 06 28538451

E-mail: ludiq.arnhem@gmail.com

Website: www.ludiq-talentdidactiek.nl


Monique is specialist hoogbegaafdheid door opleidingen bij het CBO in Nijmegen en Novilo. Ze werkt sinds 2005 met hoogbegaafde kinderen aan hun mindset en hun executieve vaardigheden. Dit doet ze in de plusklas van Ludiq en in het full time hb onderwijs DaVinci Westervoort. Fixatie disparate en visuele stress heeft al langer haar aandacht en Monique gaat zich verder specialiseren op dit gebied. Hoogbegaafde kinderen zijn vaak gevoelige kinderen en het vermoeden is dat wat aangezien wordt voor dyslexie bij deze groep, met oefeningen en eventueel een leesliniaal voor een groot deel te verhelpen zijn. 

lijn800.jpg

Bedrijf: Leren door bewegen en Leven in balans

Naam: Els Veraart-Geldof

Adres: Hoogstraat 35, 7227 NH Toldijk

Telefoon: 0575 442 445

E-mail: els@lerendoorbewegen-leveninbalans.nl

Website: www.lerendoorbewegen-leveninbalans.nl


Kinderen zijn altijd in beweging. Gelukkig maar: spelen, leren, nieuwe dingen ontdekken en weten dat je blij in dit leven mag staan.  Dat valt in onze huidige maatschappij helemaal niet zo mee. Veel kinderen raken hun evenwicht kwijt.  Met behulp van de kinesiologie, zoals beschreven op de site, Leergym oefeningen, de “ Ik ben Ik” cursus, bijlessen en wellicht met creatief bezig zijn kan ik  kinderen helpen dat evenwicht te herstellen wanneer het even niet zo goed gaat. Ook het lezen met een leesliniaal is een mogelijkheid die ik graag in de praktijk gebruik.

lijn800.jpg

logo_semi-origineel.jpg

Bedrijf: Alice Begeleidt

Naam: Alice van den Heuvel

Adres: Prinses Marijkestraat 13, 7021 CA Zelhem

Telefoon: 06 13181583

E-mail: info@alicebegeleidt.nl

Website: www.alicebegeleidt.nl


"Alice Begeleidt" kan kinderen op veel manieren helpen. Om vooruit te komen of zich staande te houden in deze wereld, wat soms een hele kluif kan zijn. Een kind heeft in zijn ontwikkeling best, af en toe, hobbels te nemen. Alice begeleidt je kind gedurende die spannende perioden met huiswerkbegeleiding, individuele begeleiding, online begeleiding of een combinatie hiervan. Ook organiseert Alice Begeleidt educatieve activiteiten zoals Het LeesLab.

lijn800.jpg

leeslab.jpg

Bedrijf: Het LeesLab

Naam: Alice van den Heuvel

Adres: Prinses Marijkestraat 13, 7021 CA Zelhem

Telefoon: 06 13181583

E-mail: info@hetleeslab.nl

Website: www.hetleeslab.nl


Het LeesLab stimuleert en bevordert de leesontwikkeling van kinderen. Daarvoor ontwikkelt het LeesLab allerlei activiteiten die met lezen te maken hebben. Je kunt hierbij denken aan Zomerlezen, kinderzwerfboeken, activiteiten op festivals, maken van een krant met een scholengroep, ontwikkelen van spelmateriaal, kijk voor meer informatie op de website. Alles onder het motto: ‘Lezen is leuk!'

lijn800.jpg

Praktijk-Sentrum-Vertroue.jpg

Bedrijf: Praktijk Sentrum Vertroue

Naam: Nicole Ruiter

Adres: Kalkoenweg 2, 3851 SC Ermelo

Telefoon: 06-14302050

E-mail: nicole@familie-ruiter.com


Iedereen heeft een talent! In deze praktijk leer je, je visuele talent te gebruiken.

Als leren niet goed lukt en je meer visueel bent ingesteld, kan de methode " ik leer anders" een oplossing zijn. Deze methode geeft je handvatten om het leren visueel op te slaan zodat je met je talent beter alles kunt onthouden en begrijpt.


Laten we samen het vertrouwen terug vinden.

lijn800.jpg

JufPatries-300.jpg Bedrijf: Juf Patries
Naam: Patricia Potters
Adres: Johannes Rutgersstraat 28, Arnhem
Telefoon: 026-3274400/ 06-22204076
E-mail: info@jufpatries
Website: www.jufpatries.nl

Soms lukt het niet voor een kind om de instructie in de klas te volgen, simpelweg omdat er zoveel afleiding is in een klas of dat de juf of meester het zo lastig uitlegt. Als dit vaak het geval is, ontstaat er achterstand binnen een bepaald vak of meerdere vakken. Juf Patries biedt een aantal mogelijkheden voor deze extra ondersteuning op een of meerdere gebieden.
lijn800.jpg
Logo-leervaardig-marianne.png Bedrijf: Leer-Vaardig
Naam: Marianne van Eendenburg
Adres: Paramariboweg 89, 7333 PA, Apeldoorn
Telefoon: 06 45424830
E-mail: praktijkleervaardig@gmail.com
Website: www.leer-vaardig.nl


De visie van Leer Vaardig ligt omsloten in de naam van de praktijk. 
In de begeleiding wordt vaak gekeken naar problemen en hiaten in de ontwikkeling van het kind. In de praktijk van Leer Vaardig wordt niet uitgegaan van problemen, maar van vaardigheden die nog ontwikkeld moeten worden. Daarbij ga ik uit van de kwaliteiten en mogelijkheden van het kind. Op deze manier wordt er samengewerkt bij het zoeken naar een oplossing, zonder het gevoel van moedeloosheid en falen. Het kind leert vaardigheden die bijdragen aan een positief zelfbeeld.

(Ik kán het!)

lijn800.jpg

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Nieuw!

Prijs: €9,95 

Openingstijden:

U bent van harte welkom in onze showroom in Apeldoorn!
 

Ma:13:00 - 17:00
Di:13:00 - 17:00
Wo: 13:00 - 17:00
Do:13:00 - 17:00
Vr:13:00 - 17:00
Za/Zo:gesloten


Uitzondering:

Maandag 14-10-2019:
gesloten
 

Klik hier voor onze activiteiten.

Catalogus 2017

© 2009 - 2019 Leerhulpmiddelen.nl | sitemap | rss
Deze website maakt gebruik van functionele, tracking, en Social Media cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.