Zuid-Holland

lijn800.jpg
CNLS-logo-01.pngBedrijf: CNLS 
Naam: Will Missot 

Adres: Prins Hendrikstraat 224a, Hoek van Holland

 
Telefoon: 0174 242101 
E-mail: info@cnls.nl 
Website: www.cnls.nl 
 


Wij werken met een brede aanpak van leerproblemen, waarbij o.a. Jamara wordt ingezet om kinderen met ernstige rekenproblemen alsnog, opnieuw of beter te leren rekenen. Jamara is een rekenaanpak om kinderen alsnog, opnieuw of beter te leren rekenen. De methode is ontwikkeld door Will Missot van het CNLS (htpp:\\www.cnls.nl).

Kinderen die op school vastlopen met rekenen en waar school eigenlijk de hoop al heeft opgegeven zijn gebaat bij Jamara.
Daar waar het op school mis gaat, pakt JAMARA aan. Om te kunnen rekenen moet je de volgende onderdelen van rekenen onder de knie hebben:

  • Hoeveelheids- en getalbegrip
  • Getalstructuur
  • Automatiseringsvaardigheden 

Deze onderdelen worden dan ook als eerste aangepakt bij JAMARA.

 
lijn800.jpg
logoBvBnieuw.jpgBedrijf: Bureau van Bodegom 
Naam: Drs. Marjolein van Bodegom 
Adres: Hannie Schaftstraat 94, LEIDSCHENDAM 
Telefoon: 06 22991167 
E-mail: leerstijlen@vanbodegom.eu 
Website: www.denkstijlen.nl, www.vanbodegom.eu 
 


Bureau van Bodegom helpt kinderen ontdekken hoe ze het makkelijkste hun informatie verwerken. Als we dat in kaart gebracht hebben kijken we of de kinderen ondersteunt kunnen worden met leerhulpmiddelen. 
Veel kinderen die bv problemen hebben met het verwerken van geschreven tekst kunnen erg geholpen zijn met leerhulpmiddelen die auditief of visueel informatie verwerken makkelijker maakt.

De gekleurde leeslinialen van leerhulpmiddelen.nl gebruik ik daar graag bij (na uittesten kleur). 
Als uw kind niet lekker draait op school en u vermoedt dat dat komt omdat de informatie die het op school aangeboden krijgt niet goed binnen komt, dan kan Bureau van Bodegom uitkomst bieden!

 
lijn800.jpg
logo Uniqind.jpgBedrijf: Uniqind 
Naam: Suzanne Linting 
Adres: Da Costastraat 26, Alphen aan den Rijn 
Telefoon: 06 37009605 
E-mail: suzanne@uniqind.nl 
Website: www.uniqind.nl 
 


Denkt u als moeder wel eens, waarom komt mijn kind niet tot lezen? Vraagt u zich als vader wel eens af, waarom het rekenen zo moeilijk gaat? Ziet u als ouders wel dat u kind de potentie heeft, maar op school het verwachte resultaat niet haalt? Maakt u zich als leerkracht ook wel eens zorgen om de concentratie van een kind?


Onderwijspraktijk Uniqind helpt kinderen die om welke reden dan ook vast lopen in het onderwijs. Ieder kind is een uniek kind en verdient het zijn talenten te laten ontplooien.Na het bouwen van een dorp door middel van "Het wereldspel" ga ik aan de slag met het kind. Hiervoor gebruik ik o.a. het Visuele Stress Observatie Pakket, de spellingsmethode Pi Spello en alles wat aan bod is gekomen bij de 2 opleidingen van Beelddenken in de Praktijk.

 
lijn800.jpg
KIK.jpgBedrijf: KiK-praktijk voor kinderbegeleiding 
Naam: Milenka Brouwer 
Adres: Jan Bootlaan 1, 2493 BK Den Haag 
Telefoon: 070-3178989 of 06-48421169 
E-mail: info@krachtinkind.nl 
Website: www.krachtinkind.nl 
 


KiK-praktijk voor kinderbegeleiding helpt kinderen die in het basisonderwijs extra hulp nodig hebben. Met  bijna 10 jaar onderwijservaring, ben ik goed op de hoogte van wat er van kinderen gevraagd en verwacht wordt.  Omdat de gebruikte methodieken op school voor het kind tot dan toe niet voldoende gewerkt hebben, stel ik eerst in overleg met het kind eerst zijn/haar leerstijl vast. Dit staat in de verdere begeleiding centraal. Daarnaast werkt ieder kind in mijn praktijk met een op maat gemaakt programma. Na iedere 6-8 weken ontvangt u een tussentijds verslag. Tijdens de lessen wordt gebruikt gemaakt van verschillende leermaterialen, waaronder de de gekleurde leeslinialen van leerhulpmiddelen.com


Verder heb ik verschillende nascholingen gevolgd op het terrein van beelddenken ('ik leer anders'), JaMaRa rekenen (voor kinderen met automatiseringsproblemen), WoordBeeldTrainer (spelling voor kinderen die visueel zijn ingesteld), ReflexRestanten (kinderen waarbij primitieve, ongeremde reflexrestanten nog aanwezig zijn, kunnen leerproblemen hebben) en ben ik opgeleid tot Visueel Screener bij het CNLS van Will Missot.


Neem gerust contact op voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek. Wellicht kan ik uw kind verder helpen. Wie weet tot ziens!

 
lijn800.jpg
leestotaal.jpgBedrijf: Leestotaal 
Naam: Joan Melgers 
Adres: Vriesesweg 2, 4311 RE  Bruinisse 
Telefoon: 06/24615826 
E-mail: info@leestotaal.nl 
Website: www.leestotaalshop.nl 
 


Leestotaal werkt vanuit jarenlange ervaring en de visie dat elke leerling een eigen leersysteem heeft en dus ook een eigen leeraanpak. We proberen uit te zoeken welke methode het beste resultaat bij een kind heeft, waarbij we uitgaan van wat een kind al wél kan, zodat het leren van nieuwe vaardigheden makkelijker kan gaan. 


We zullen de kinderen ook stimuleren om zelf verantwoordelijk te zijn voor hun eigen (leer)ontwikkeling. Een kind leert zichzelf van nature voortdurend allerlei dingen. Omdat het dat zelf wil. Anderen kunnen daarbij helpen, maar leren moet zelfstandig gebeuren. Leren moet ook passen bij de eigen leerstijl van een kind. We pakken daarom ook nooit 'zomaar' een methode uit de kast. Tenslotte moet leren ook plezierig zijn. Het is de sleutel tot motivatie. Daarom ook ons motto: Plezier in leren!

 
lijn800.jpg
logo.pngBedrijf: OpzijnPlek 
Naam: Sacha Grootenboer 
Adres: Arthur van Schendelpad 6, Oegstgeest 
Telefoon: 06 - 28510050 
E-mail: info@opzijnplek.nl 
Website: www.opzijnplek.nl 
 


OpzijnPlek is een plek voor duurzaam opgroeien. Wij verkopen spellen en speelgoed van waarde. Ons materiaal draagt altijd bij aan de ontwikkeling van jouw kind op gebied van de Meervoudige Intelligenties. Wij stimuleren met ons materiaal de ontwikkeling van vele talenten. Wij bieden tevens leerstijleninventarisaties, materialen rondom sociaal emotionele ontwikkeling en leermiddelen.

 
lijn800.jpg
AlphaBeter.pngBedrijf: AlphaBeter 
Naam: Sonja de Lange 
Adres: Kooikerstraat 76, Alphen aan den Rijn 
Telefoon: 06 - 51190117 
E-mail: sonja@alphabeter.nl 
Website: www.alphabeter.nl 
 


Mijn praktijk is voor alle kinderen van wie de ogen minder stralen als zij weer naar school gaan/moeten. Maar ook voor kinderen die om wat voor reden dan ook vastlopen in het onderwijs. Leerproblemen kunnen voor komen door de lesstof waar je kind moeite mee heeft, maar de manier waarop je kind (het beste) leert speelt ook een grote rol.

Daarnaast spelen factoren als faalangst, moeite met concentreren, denken in beelden ook een rol. Er is dan ook geen standaardoplossing. Daarom kijk samen met jou en je kind naar een oplossing op maat. In het onderwijs ligt vaak de nadruk op wat je kind (nog) niet kan of (nog) niet beheerst. De motivatie om zich op deze gebieden te ontwikkelen neemt af. Ik besteed veel aandacht aan het motiveren van je kind. Juist door het accent te leggen op wat hij of zij wel kan wordt de motivatie om te leren weer vergroot. Hierdoor wordt leren weer leuk! 

Dus heeft jouw zoon of dochter het plezier in leren verloren en stralen zijn of haar ogen niet meer als het over school gaat? Dan kan ik je helpen. Hierbij gaat het niet alleen om wat je kind leert maar zeker ook om hoe je kind leert. Op deze vraag kan ik samen met jou en met je kind het antwoord vinden. Klaagt je kind over een vol hoofd, heeft hij of zij moeite zich te concentreren? Vindt hij of zij het moeilijk om vriendjes te maken? Dit alles kan komen door verschillende dingen; ADHD, Beelddenken, Faalangst en nog meer…

 

lijn800.jpg

 
LeanneMeijster.jpg

Bedrijf: Leanne Meijster Orthopedagogiek

 

Naam: Leanne Meijster

 

Adres: Anthony Fokkersingel 10, 2497BG 's-Gravenhage

 

Telefoon: 070-3989313

 

E-mail: info@leannemeijster.nl

 

Website: www.leannemeijster.nl

 
 


Leanne Meijster Orthopedagogiek is opgericht door Leanne Meijster en op de vrijdagen gevestigd in de praktijk van RT Ypenburg.


Mocht u hulp zoeken voor uw kind op de basisschool of in de brugklas op het gebied van dyslexie, (werkwoord)spelling, (begrijpend) lezen en/of intelligentie dan bent u bij ons aan het goede adres. Ook om te bekijken welke kleur uw kind (of uzelf) bij het lezen fijn vindt, kunt u een afspraak bij ons maken.

 
lijn800.jpg
logotinekeverdoes.jpg

Bedrijf: Kindertalenten

 

Naam: Tineke Verdoes

 

Adres: Oostbosch 13, Voorschoten

 

Telefoon: 071-5764012

 

E-mail: tineke@kindertalenten.nl

 

Website: www.kindertalenten.nl

 
 


Kindertalenten verzorgt en ondersteunt passend onderwijs aan beelddenkers. Mede door de diverse materialen van leerhulpmiddelen.

 

lijn800.jpg

 
Huiswerkenzo.jpg    

Bedrijf: HUISWERKenzo

 

Naam: Frédérique van Riessen

 

Adres: Koornmarkt 25, 2611EB Delft

 

Telefoon: 015 2840088

 

Email: frederique@huiswerkenzo.nl

 

Website: www.huiswerkenzo.nl

 
 


HUISWERKenzo is hét huiswerkinstituut voor studie-begeleiding, bijles, planning, coaching en leerstijlentesten. Bij HUISWERKenzo zorgen we voor een inspirerende omgeving waarin je je thuis voelt en waarin je goed kan studeren. Bij ons leer je hoe je jouw tijd het beste indeelt, hoe je huiswerk maakt en hoe je een toets voorbereidt. Wij vinden het belangrijk dat je leert om zelfstandig te werken zodat je na een tijdje weer zonder HUISWERKenzo goede resultaten op school haalt en daarbuiten ook succesvol kunt zijn.


HUISWERKenzo, altijd geslaagd!

 

lijn800.jpg

 
pareltjes.jpg

Bedrijf: Kinderpraktijk De Kleine Parel

 

Naam: Wil van Kessel

 

Adres: Siergaarde 47, 2285 JD, Rijswijk

 

Telefoon: 0610277215

 

E-mail: info@dekleineparel.nl

 

Website: www.dekleineparel.nl

 
 


Heeft uw kind te maken met leermoeilijkheden op het gebied van lezen, spelling, schrijven, rekenen en/of ruimtelijk inzicht? Is er sprake van verminderde concentratie, orale fixatie, angsten en/of paniek, zindelijkheidsproblemen, zwakke spiertonus, moeite om in slaap te komen of door te slapen, overmatig gevoelig voor prikkels?


Kinderpraktijk De Kleine Parel bekijkt uw kind vanuit verschillende invalshoeken, brengt het ontwikkelingsspoor van uw kind in kaart en haalt de daadwerkelijke oorzaken naar boven. Het behandeltraject wordt afgestemd op wat uw kind nodig heeft om de juiste sprongen in zijn/haar ontwikkeling te kunnen maken.


Up-to-date inzichten op het gebied van de psychomotorische en de neurologische, sensorische en motorische ontwikkeling van kinderen worden door De Kleine Parel samengevoegd tot een meervoudige aanpak, die leer- en gedragsproblemen effectief vanaf de basis aanpakt.


De Kleine Parel organiseert - in samenwerking met ervaren en deskundige trainers uit binnen- en buitenland - diverse opleidingen, cursussen en scholingsdagen voor professionals in onderwijs en kinderpraktijken.

 

lijn800.jpg

Bewegennaarjebrein-logo.jpg

Bedrijf: Bewegen naar je Brein

 

Naam: Chrina Jansen - Jongedijk

 

Adres: van Bassenstraat 44, 3067 XD ROTTERDAM

 

Telefoon: 010-4206844

 

E-mail: info@bewegennaarjebrein.nl

 

Website: bewegennaarjebrein.nl

 
 


Na jaren voor de klas te hebben gestaan ben ik Bewegen naar je Brein begonnen om kinderen met leer- en/of gedragsproblemen te helpen. Bewegen naar je brein is een praktijk voor: - reflexintegratie - hoortraining - visuele screening en training

 

lijn800.jpg
 
 

Bedrijf: Dyslexie Academy

Naam: Carolien Poels

Adres: Koninklijke Marinelaan 53, 2251 BA Voorschoten

Telefoon: 06-38563677

E-mail: carolien@dyslexieacademy.nl

Website: www.dyslexieacademy.nl

 
 


De Dyslexie Academy laat leerlingen zien dat Engels leren mogelijk is, ook als je dyslexie hebt. Alle tips, kennis en handvatten zijn het resultaat van onderzoek en praktijkervaringen.  Inmiddels heb ik jaren ervaring in het begeleiden van leerlingen (en docenten) en heb ik honderden leerlingen geholpen in het krijgen van betere cijfers. Tijdens de 1-op-1 begeleiding gaan we niet alleen kijken wat je moet kunnen maar vooral ook hoe je de kennis toepast. Via handige stappenplannen krijg je het goede antwoord op papier.   

Ik werk ook veel met scholen/docenten samen om hen te adviseren hoe het voor een leerling mogelijk is om Engels leren. 

 

lijn800.jpg

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Catalogus 2023-2024

© 2009 - 2024 Leerhulpmiddelen.nl | sitemap | rss